Реконструкція дворів по-вінницьки: що з того вийшло?
20.03.2015 | Благоустрій, Новини
DSC_0937_1

Прибудинкові території вінницьких багатоповерхівок, більшість з яких з’явилось ще у радянський період, мають одну спільну проблему: як і усе місто, вони з роками виявились малопристосованими до сучасності. З ростом кількості автомобілів двори почали перетворюватись на хаотичні автостоянки, при цьому без жодних для того умов. За неможливістю паркування на вузьких проїздах, для цього підійшли газони, а то й дитячі майданчики. Результат такого – виїжджені колесами зелені зони, а відтак і бруд по усій території двору.

Торік у дворах по Фрунзе 65, 67, 69, 71 та Стеценка, 46, 50 (усі будинки поруч) провели реконструкцію, за якою, найперше спробували навести лад з місцями для парковки – разом з ремонтом покриття, розширили проїзди та облаштували «кишені». Паралельно наново  розплановано рекреаційну зону дворів із лавочками, спортивними та дитячими майданчиками.

1

Реалізація пілотного проекту з реконструкції прибудинкових територій відбулась завдяки співпраці мешканців, депутата міської ради від округу Петра Бабія і вінницької мерії. Фінансування  здійснювалось спільним коштом з боку мешканців будинків та міського бюджету, з якого на роботи було виділено 1,4 мільйони гривень.

Роботи планують продовжити і у цьому році. Після того, як було відремонтовано асфальтне покриття зі створенням 68 парковочних місць,  облаштовано пандуси та дитячий майданчик, у дворі збираються завершити ремонт ігрового майданчика, а також встановити вуличні тренажери.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування