DSC_0833_1
У центрі Вінниці побільшало декоративної підсвітки будівель
24 Лютого | Місто, Новини

У центрі Вінниці збільшується кількість будівель, оснащених зовнішньою декоративною підсвіткою. Під час ремонту таку отримав фасад Вінницького апеляційного суду, що на вулиці Визволення.

DSC_0836_1

Традиція європейських міст оснащувати споруди у центрі міста підсвіткою прийшла у Вінницю порівняно недавно, але число будівель, які прикрашають світлом у вечірній час помітно зростає. Так, минулого року вишукану підсвітку отримала пам’ятка архітектури національного значення – будинок обласного архіву, раніше засяяв Центральний міст, а вінницька водонапірна вежа вже чимало років саме завдяки вдалому підсвічуванню виглядає увечері ще привабливіше, аніж удень.

DSC_0838_1

Утім, загалом за кількістю вечірньої підсвітки Вінниця усе ще помітно поступається багатьом містам  України, зокрема західним обласним центрам, де це стало неодмінним атрибутом, що додає більшого лоску історичниму центру тамтешніх міст. Наразі у центрі Вінниці уздовж Соборної та на прилеглих вулицях усього близько десяти споруд оснащено декоративною підсвіткою, до того ж, далеко не в усіх випадках вона виконана вдало. На сьогодні чимало з будівель не підсвічуються через економію електроенергії.

Тим не менш, є плани щодо продовження оснащення вінницьких будівель підсвіткою. На це, а також на модернізацію вуличного освітлення, як зазначено на сайті міської ради, виконком виділив у 2015 році понад 230 тисяч гривень.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]