20 Лютого
Населення Вінниці повільно, але зростає
DSC_0840_1

Населення Вінниці продовжує збільшуватись, однак дуже низькими темпами. За інформацією обласного управління статистики, вінничан впродовж минулого року стало більше усього лиш на кілька сотень чоловік. Станом на 1 січня 2015 року населення Вінниці складало 372,5 тисяч чоловік, рівно рік тому – 372,1 тисячі.

Невисокий темп зростання населення міста, при загалом позитивній динаміці, спостерігається уже декілька років. Для прикладу, за останні п’ять років вінничан стало більше усього лиш на 3,3 тисячі.

DSC_0833_12

Позитивну динаміку природного приросту населення Вінниці псує від’ємний показник міграції. За минулий рік у Вінниці народилося 4122 немовлят. За цей же період померло 3641 вінничанин. Натомість міграційний показник Вінниці вже декілька років зі знаком мінус. За 2014 рік це: 7202 – прибулих і 7315 – вибулих (–113).

Частково міграційний мінус можна пояснити переселенням вінничан у передмістя, адже в той час, коли з Вінниці кількість вибулих зростає, показники Вінницького району, навпаки, позитивні. Міграційний приріст району за минулий рік становить 1058 осіб, а загалом чисельність населення зросла за п’ять років з 76 до 80 тисяч.

Для порівняння, демографічна динаміка у сусідньому Хмельницькому помітно краща за вінницьку. Так, за період від 1 січня 2014 року до 1 січня 2015-го населення міста збільшилось на 1,6 тисяч жителів.

Фото skyscrapercity.com

Фото skyscrapercity.com

За останніх п’ять років хмельничан стало більше на 6,3 тисяч. Наразі населення Хмельницького становить 267,7 тисяч жителів.

У ще одному сусідньому обласному центрі – Житомирі, демографічна ситуація відрізняється у гірший бік. За рік кількість житомирян зменшилась на 1 тисячу осіб, при цьому за останніх п’ять років – загалом на 2,2 тисячі.

Фото Zt-gregory, skyscrapercity.com

Фото Zt-gregorі, skyscrapercity.com

Станом на 1 січня 2015 року у Житомирі проживало 269,9 тисяч жителів.

Найкращі демографічні показники в Україні, зрозуміло, у Києві. За рік населення української столиці зросло на 20 тисяч і становить 2 мільйони 888 тисяч осіб.

Фото Levshev, skyscrapercity.com

Фото Levshev, skyscrapercity.com

Ще більшу прірву між Києвом та іншими містами країни показує статистика останніх п’яти років, за які кількість жителів столиці зросла на 103 тисячі осіб.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]