У мерії звернули увагу на хаос у благоустрої: на вулицях будуть однакові типи лавочок, ліхтарів та плитки
17.12.2014 | Благоустрій
dcfdc

У Вінниці нарешті звернули увагу на проблему комплексного благоустрою міського простору. Мова йде не про окремі площі та сквери, із чим у місті помітний прогресс, а про цілі вулиці, адже вже стало звичним, що біля кожного кафе чи магазину ми бачимо різний підхід до благоустрою: тротуарна плитка, ліхтарі чи лавочки – усі різного типу і якості, що створює хаотичну картину в місті, яке хоче позиціонувати себе «цивілізованим та європейським». Що говорити про другорядні вулиці, коли навіть на Соборній можна нарахувати до десяти різних видів тротуарної плитки і ще декілька видів ліхтарних стовпів.

Проблему благоустрою підійняли на Раді підприємців при міському голові, повідомляє прес-служба міської ради.

«Ми хочемо позбутися ситуації, коли на невеликому відрізку вулиці є різні види, форми та кольори лавочок, ліхтарів, плитки, урн тощо. Тому основною новацією порядку є комплексний підхід до благоустрою. Міська влада сьогодні пропонує не локальне вирішення питань благоустрою певних територій в кожному конкретному випадку, а необхідність розробки комплексної схеми благоустрою в межах одного кварталу (від вулиці до вулиці) або, як мінімум – в межах одного будинку»,– каже головний архітектор міста Олександр Рекута.

Показовий приклад на вулиці Першотравневій: власники магазинів не змогли (або не захотіли) домовитись про однакові ліхтарі і ось що з того вийшло

Показовий приклад на вулиці Першотравневій: власники магазинів не змогли (або не захотіли) домовитись про однакові ліхтарі та тротуарну плитку і ось що з того вийшло

Схеми комплексного благоустрою розроблятимуть першочергово на вулицях високого пріоритету. Тобто, там, де пролягає головна транспортна вісь: вулиці Келецька – Пирогова (від ринку Урожай до Соборної) – Соборна – проспект Коцюбинського. Також вулиці з високою активністю: Воїнів-Інтернаціоналістів, проспектах Юності та Космонавтів, вул. 600-річчя, Хмельницьке шосе, Пирогова (від ринку «Урожай» до Сабарівського шосе) і центральна частина міста. Після обговорення цей проект з врахуванням рекомендацій, зауважень та доповнень буде розглянутий міською радою. Його планують почати реалізовувати з 1 січня наступного року.


Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування