Парк Сянвагес (2)
Перелік міст-побратимів Вінниці поповнився литовським Паневежисом
19 Лютого | Місто, Новини

Відповідний договір було підписано у Паневежисі 16 лютого, у день, коли Литва відзначає національне свято – День відродження Литовської держави, повідомляє прес-служба Вінницької міської ради. Угоду про партнерство, дружбу і співробітництво між містами підписали в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов та міський голова Паневежиса Віталіюс Саткявічюс.

Вінниця і Паневежис мають досить недовгу історію знайомства та співпраці. Вона почалась у 2011 році, завдячуючи Послу Литви в Україні. Тодішній міський голова Павілас Вадополас відвідав Вінницю на святкування Дня міста. Тоді і була досягнута домовленість про підписання протоколу намірів про встановлення партнерських зв’язків між обома містами. Потім вінничани приїздили до колег з Паневежиса, а литовці відвідували наше місто. Востаннє – торік на День Європи. З того часу відбувся ще один візит вінницької делегації до Паневежиса – восени минулого року, коли їх зустріли із великим розгорнутим українським прапором на знак солідарності із українцями.

Паневежис – місто на півночі Литви, п’яте за кількістю жителів (112 тисяч жителів), адміністративний центр Паневежського повіту і Паневежського району. Як і Вінниця, це місто розташоване на обох берегах річки. Через Паневежис протікає ріка Невежис.

Таким чином, Вінниця отримала вже восьмого “побратима”. Раніше договори про співпрацю були підписані з містами Кельце (Польща), Бірмінгем (США), Пітерборо (Велика Британія), Бурса (Туреччина), Липецьк (Росія), Рибніца (Молдова) і Бат-Ям (Ізраїль).

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]