Ek0
На Старому місті триває будівництво комплексу багатоповерхівок
9 Лютого | Будівництво та архітектура, Новини

У Вінниці на Старому місті виросте житловий комплекс, що матиме власну інфраструктуру та складатиметься з щонайменше чотирьох багатоповерхівок. Мова про «Європейський квартал», будівництво якого розпочато у минулому році. Комплекс розташовано між вулицями Покришкіна і Щорса, у п`яти хвилинах пішки від вулиці Данила Нечая.

Перша черга будівництва передбачає 4 будинки 10-12 поверхів. На перших поверхах будинків запланована комерційна нерухомість. Наразі спорудження першого будинку сягнуло 2-4 поверхів, розпочато будівництво другої багатоповерхівки.

EK1

Також у проекті, що поданий міською радою на громадське обговорення, значиться будівництво дитячого садочка на 275 місць, дитячий та спортивний майданчики.

Íàèìåíîâàíèå ïðîåêòà

Íàèìåíîâàíèå ïðîåêòàÍàèìåíîâàíèå ïðîåêòà

Зовні будинки багато в чому нагадуватимуть перший вінницький проект компанії “Набережний квартал”, що з однойменною назвою розмістився на місці колишнього меблевого комбінату на вулицях Чорновола та Київській.

ek6

ek7

У другій черзі за попередніми планам мали розміститися п’ять таунхаусів, утім, як нам стало відомо з власних джерел, проект може зазнати змін і замість них з’являться п’ятиповерхові багатоквартирні будинки.

На відміну від проекту, поданого на обговорення Департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради, у схемі від проектувальника – Development Creative Group – бачимо дещо інше розташування будинків. Також не йдеться і про дитячий садочок.

36a5d00b7f25

Вартість житла у новобудовах «Європейського» на Старому місті зазначена на рівні 8300 за квадратний метр (за даними на кінець грудня 2014 року). Перший будинок, за попередною інформацією, планують здати в експлуатацію влітку 2015 року.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]