в
Хмельничани хочуть у центрі Вінниці збудувати черговий житловий комплекс
5 листопадаа | Будівництво та архітектура

У центрі Вінниці, на правому березі Південного Бугу може з’явитися ще один житловий комплекс від хмельницького колективного підприємства «Житлобуд» і ТОВ «ПріватІнбуд», відомого підозріло високими темпами спорудження майже однотипних ЖК «Набережний квартал» одразу у кількох обласних центрах України. Припущення щодо нового проекту хмельничан у Вінниці робить видання «РЕАЛ».

Як повідомляє видання, за неофіційною інформацією, «Набережний квартал» збирається зводити в Вінниці комплекс «Рів’єра». За однією з версій, спочатку його мали намір побудувати на півострові Бригантина. Відповідну візуалізацію проекту, створену хмельницькими дизайнерами, сайт Urban уже публікував.

15573928

Однак, за словами головного архітектора Вінниці Олександра Рекута, переговори хмельничан із сьогоднішнім власником цієї прибережної території успіхом не увінчалися. «Власники залишаються колишніми. Вони розраховують самостійно освоювати земельну ділянку. Правда, питання терміну початку будівництва залишається відкритим », – уточнив Олександр Сергійович.

Раніше повідомлялося, що у власників землі на Бригантині є бажання спорудити там ТРЦ із аквапарком.

75086360

Що ж до нового житлового комплексу, «РЕАЛ», посилаючись на власні джерела, зазначає, що на даний момент забудовник розглядає правий берег Південного Бугу, в центрі Вінниці. Однак поки це питання не узгоджене з міською владою. У цьому редакцію запевнив і Олександр Рекута, підтвердивши наміри «Набережного кварталу» знайти ділянку під черговий комплекс.

Після безуспішної «боротьби» місцевих будівельних компаній з хмельницьким «Набережним кварталом», останній нині зміцнів настільки, що претендує на роль головного забудовника Вінниці. Якщо врахувати, що будівництва під цим брендом стали стрімко анонсуватися в останні півроку, причому не тільки у Львові, Тернополі, Рівному, Хмельницькому та Вінниці, але навіть в Дніпропетровську та Харкові, то можна припустити, що у колись скромного «житлокооператива» з’явився серйозний покровитель у нинішній владі.

Перший об’єкт хмельницького колективного підприємства «Житлобуд» і ТОВ «ПріватІнбуд» (ТМ «Набережний квартал») в Вінниці (а це комплекс із 17 секцій) продовжує зводитися на місці колишньої меблевої фабрики у перехрестя вулиць Чорновола та Київської. Незважаючи на те, що спочатку планувалося, що цього року об’єкт буде повністю завершений, будівництво гальмується через зниження попиту на квартири.

Незважаючи на це, підприємство влітку цього року розпочало реалізацію другого проекту в місті. По вулиці Свердлова біля перехрестя з провулком Л. Толстого, «житлобудівці» за погодженням з місцевими властями забезпечили квадратними метрами мешканців аварійного 16-квартирного будинку № 116 та заявили про намір спорудити на ділянці два житлових будинки під назвою «Резиденція».

vfQ_HIXenKY5e8beb0078fe

Нещодавно хмельничани почали чергове будівництво. Як повідомлялось, на Старому місті, а конкретніше в мікрорайоні Дубецька слобідка, вони збираються забудувати вільну ділянку землі у вулиць Покришкіна і Щорса поблизу автодрому. Комплекс, який забудовник іменує «Європейським кварталом», складатиметься з трьох будинків і 17 секцій. «Фішка» тому, що кожен з будинків отримає своє «європейське» назву – «Краків», «Прага» та «Вена». Зовні ж вони будуть подібні до «Набережного кварталу», що по Чорновола.

TWLBSyzHuRw

Якщо врахувати, що останнім часом місцеві авторитетні забудовники в місті згортають більшу частину своїх планів, здаються трохи дивними амбіції хмельничан. Варто відзначити, що в 2013 році активно поширювалися чутки, що «жілкооператів» взяла під своє «крило» сім’я Януковича, тому на різні огріхи, як в технічному, так і в юридичному плані контролюючі організації змушені були закривати очі. І в березні цього року дійсно «Набережний квартал» дещо зменшив оберти. (При цьому, «РЕАЛ» чесно заявляє, що чутки про заступництво Януковича нічим не підтверджуються і цілком могли поширюватися заздрісникам компанії). Щоправда, незабаром цей бренд став активно просуватися практично у всіх обласних центрах, а ціновою політикою хмельницький забудовник фактично позбавляв клієнтів місцеві компанії.

За інформацією real-vin.com.ua

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]