У Вінниці стартувала громадська ініціатива з відновлення набережної Південного Бугу
30.03.2015 | Благоустрій, Новини
vdf

Минулої суботи, 28 березня спільнотою Urban-Вінниця було дано старт громадській ініціативі з відновлення набережної Південного Бугу, а саме ділянки від центрального мосту до півострова Бригантина.

Впродовж багатьох років ця ділянка набережної була позбавлена уваги, перетворюючись на захаращений смітник у самому центрі міста. Мета акції – повернути набережній пристойного вигляду, зробити її приємним місцем для відпочинку вінничан. Саме тому сподіваємось, що акція стане загальноміською і кожен житель Вінниці своїм прикладом доведе на ділі любов до рідного міста.

Фото0040

Фото0045

Щоб оцінити стан набережної, пропонуємо переглянути наступний блок фото, відзнятих тиждень тому:

Ініціатива з відновлення набережної передбачатиме кілька етапів. Перший – прибирання пішохідної та прибережної зони від сміття, якого за роки там назбиралось неймовірно багато. Паралельно, ініціюємо збір коштів на придбання урн, яких уздовж усієї ділянки від мосту до Бригантини немає. Відтак, цим, сподіваємось, ми зможемо якщо не позбутись повністю, то принаймні суттєво зменшити проблему з відходами. (Деталі щодо збору коштів повідомимо пізніше. Поки що наперед зазначаємо, що під час наступних прибирань встановимо скриньку для пожертвувань)

Фото0048

Фото0049

Ми,  невелика частина активістів, заздалегідь не афішували акцію, спробувавши для початку власними силами провести «перевірку боєм». М’яко кажучи, роботи виявилось вдосталь. Прибирання невеликого клаптику набережної, що також передбачало вирубування кущів, які проросли між бетонними плитами, зайняло увесь день.

Фото0051

Фото0053

Приємно, що люди, які прогулювались повз, цікавились нашою ініціативою і вже з`явились бажаючі долучитись до нашого прибирання. Більше того, ще до оголошення збору коштів на придбання урн, нам завдяки небайдужим перехожим вдалося зібрати 340 гривень. (цікаво, що серед людей, які зробили перші внески у справу був кримчанин, мешканець Керчі з проукраїнськими поглядами, який приїхав у гості до Вінниці).

І це тільки початок!

Фото0059

Фото0058

Фото0060

Фото0056

Успіх ініціативи залежатиме від підтримки з боку жителів міста. Чим вищою вона буде, тим більше усім нам разом вдасться зробити. Також ми сподіваємось на підтримку з боку міської влади. Адже за придбанням урн цілком ймовірно придбати і встановити лавочки, відремонтувати за допомогою комунальних служб освітлення тощо. Усьому свій час, головне розпочати. І раді повідомити, що окрім випадкових перехожих до нашої ініціативи виявили бажання долучитись і громадські організації. Про них ми повідомимо пізніше.

Тож запрошуємо усіх на наступну суботу, 4 квітня на набережну! Прибирання розпочнеться з 10:00 і триватиме увесь день. Із собою бажано брати рукавиці, лопати, сапи, сокири, граблі і тому подібне. Ну і звісно ж гарний настрій, власні ідеї та бажання бути корисним рідному місту!

Про перебіг акції ми повідомлятимемо на сайті urban.vn.ua, а також у групах Міський журнал Вінниці (ВКонтакті і Фейсбук)


Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування