У будинка-привида – колишнього поштамту на Чкалова – з`явилась надія на порятунок?
17.10.2014 | Будівництво та архітектура, Місто
DSC_0786_1

Для будівлі колишнього поштамту на вулиці Чкалова з’явився проблиск надії на порятунок.

Пам’ятка архітектури місцевого значення уже близько 30 років стоїть порожньою і зазнає руйнувань. Віднедавна до споруди знову за багато років проявили інтерес її власники. Точніше, орендарі – будівля ще з 90-х років є в оренді у Вінницької торогово-промислової палати.

DSC_0778_1DSC_0376_1DSC_0374_1DSC_0372_1

Днями спеціалісти однієї з проектних організацій міста провели дослідження стану будівлі. На жаль, попередні висновки оптимістичними назвати важко – усе ж таки кілька десятиліть занедбаності, а також невдала реконструкція дались взнаки. Хоча все зовсім не безнадійно, просто процес реставрації виявиться складнішим.

DSC_0767_1DSC_0770_1

Вид з напівзруйнованого балкону

DSC_0389_1

DSC_0781_1

Залишки оригінальної кахельної плитки

DSC_0395_1

Під час реконструкції на початку 1990-х років старі дерев’яні перекриття між поверхами замінили на бетонні, тим самим збільшивши навантаження на стіни та фундамент на понад сотню тонн, від чого вони почали руйнуватись. Це видно навіть без остаточного висновку фахівців.

DSC_0383_1DSC_0370_1

Наскільки вірогідною є реставрація пам’ятки архітектури у найближчі роки, поки що відповіді немає. У Вінницькій ТПП відповіли, що наразі йде мова про технічну експертизу з подальшим створенням проектно-кошторисної документації, що має стати тільки початком тривалого процесу повернення до життя понад столітнього будинку.


Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування