Генделик біля арки на площі Гагаріна розбирають і обіцяють більше не повертати
21.10.2014 | Місто
1

Довгоочікуваний багатьма вінничанами демонтаж генделика під візитівкою міста – аркою Центрального парку – добігає кінця. За словами працівників, які завантажували конструкції у вантажівку, до вечора від колишнього кафе майже не залишиться сліду. А відтак, вінничани знову зможуть побачити арку зі шпилем, споруджені у 60-х роках за проектом Романа Мархеля і Владислава Горбатого, у первозданному вигляді.

Рішення демонтувати кафе біля арки міськрада прийняла влітку. Як пояснив тоді заступник міського голову Володиммир Слишинський, є бажання відтворити саме первозданний вигляд композиції, тому відновлення кафе у цьому місці не планується.

2

– Всі знають, що арка при вході в парк – це архітектурна пам’ятка місцевого значення. А тут самовільно люди побудували заклади – зіпсували задумку архітектора і вигляд площі. У нас довго тривали суди. – так прокоментував рішення міськради Володимир Слишинський виданню «20 хвилин».

3

Як повідомляє видання, згідно з документами, в 1992 році Вінницька торгова фірма «В» в особі директора Валентина Гостіщева уклала довгостроковий договір оренди з подальшою приватизацією з Вінницьким Центральним парком культури і відпочинку ім. Горького в особі директора Талесніка. За договором йому передали підвальне приміщення у центрального входу в парк (площа Гагаріна зліва від арки). Торгова фірма зобов’язана була провести капітальний ремонт об’єкта, поліпшити його дизайн, прикрасити і озеленити прилеглу територію, поліпшити дренаж і створити сучасну торгівлю для обслуговування відвідувачів парку.

Володимир Слишинський стверджує, що договори власників закладу незаконні, бо парк не мав повноважень укладати договори відносно об’єктів нерухомості – це прерогатива виключно міськради.

Ось так виглядала композиція у радянські роки

Untitled-4 (1)

Нинішній директор Центрального парку культури і відпочинку імені Горького Ігор Любовський каже, що він категорично проти будь-яких самовільних забудов на території парку.


One Comment

Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування