При в’їзді у Вінницю квітами висадять «ретроавтомобіль», а потім візьмуться за «рельєф України» біля мерії
15.06.2015 | Благоустрій, Новини | 932 переглядів
DSC_0845_1

Вінницькі комунальники, натхненні створеними раніше «зеленими скульптурами» – черепахою і крокодилом у Центральному парку, – на цьому зупинятися не збираються. Незабаром працівники «Зеленбуду» приступлять до створення скульптури з кущів та квітів на розвилці біля Західного автовокзалу. На цей раз від «тваринної» тематики відійдуть – на перехресті Хмельницького і Барського шосе виникне квітник у формі ретроавтомобіля.

При цьому «квітник-автомобіль» буде не абстрактним, а має цілком існуючий прототип – «Опель Олімпія» 1935 року випуску, тільки буде набагато більшим.

3536opollz

«До робіт безпосередньо на місці збираємося приступити в середині червня. Поки ж варимо каркас – це досить складна металева конструкція вагою близько 1 тонни. Вона стане підставою клумби, якій належить «витримати» навантаження у вигляді 8-10 кубометрів грунтовій суміші. Після монтажу для додання клумбі задуманого зовнішнього вигляду на ній ми висадимо близько 10 тисяч рослин – килимової альтернатери», – розповів виданню «Реал» директор міського КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

DSC_0845_1

Він припускає, що до початку липня працівники підприємства впораються з цим завданням, і «ретро-автомобіль» буде прикрашати «західні ворота» міста. Згідно ескізам, «Опель» у довжину буде 5 метрів, завширшки – 4, а заввишки буде в людський зріст – 180 см. За словами Ігоря Любовського, прототип обрали з практичного боку – ця модель досить добре буде виглядати в зеленому обрамленні і краще за інших підходить для формування каркаса під квітники.

Також у планах «зеленбудівців» перенести «крокодила», який потерпає від бажаючих сфотографуватися, у більш безпечне місце – або у менш людну частину Центрального парку, або у парк Дружби народів.

grgfg

Між іншим, кілька років тому у «Вінницязеленбуд» планували спорудити в центрі міста власну «Ейфелеву вежу». Влітку вона була б зеленою і квітучою, а на зиму залишився б один каркас, схожий на прототип. Якщо цей проект вдасться реалізувати, то ймовірно, місце для «Ейфелевої вежі» підберуть у сквері між вул. Київською та площею Жовтня. Але це якщо знайдуться гроші, адже, крім ретроавтомобіля, на цей рік запланували оновити клумби біля перехрестя вулиць Київської та Гонти, а також скверу по вулиці Пирогова біля перехрестя з вул. Малиновського, де з’являться рослини кулястої форми.

Також приблизно в липні «Вінницязеленбуд» біля фонтану на площі Незалежності планує створити листяно-декоративну композицію у вигляді «горбистого рельєфу України». На клумбі спеціально висадять два клена, чагарники та інші рослини, які в підсумку будуть різної висоти, але з плавним переходом. Як рельєф місцевості – з рівнинами, підвищеннями і горами.

ІНШІ НОВИНИ
DSC_0889
Міськрада підтримала приєднання до Вінниці селища Десна
13
З Вінниці у Берлін і Гданськ поки нічого не літатиме. Директор аеропорту пояснив чому
DSC_0901_1
До складу Вінниці хоче увійти селище Десна. Як живе потенційно новий мікрорайон міста?
DSC_0201
На набережній Південного Бугу відновлять освітлення
DSC_0845_1
При в’їзді у Вінницю квітами висадять «ретроавтомобіль», а потім візьмуться за «рельєф України» біля мерії
1
Яким буде Х мікрорайон Вишеньки? Архітектори презентували свої плани
DSC_0496_1
У Вінниці хочуть покласти край хаосу з вивісками магазинів і кафе. Всі будуть по стандарту
1
Площу Небесної Сотні захистять від авто антипаркувальними стовпчиками
IMG_6041
Державіа дозволила літати з Вінниці у Берлін і Гданськ
1
Багатостраждальний тротуар на Коцюбинського нарешті дочекався ремонту
DSC_0811
Одразу на 8 авіамаршрутів з Вінниці подали заявки компанії МАУ і Атласджет Україна
DSC_0614_1
Перехрестя Київської-Чорновола розширять, а неподалік встановлять новий світлофор
11406300_856833961059426_1955305230511453594_o
У Вінниці за неправильну парковку провчали наліпками і штрафами
DSC09055
Вулицю П.Морозова капітально відремонтують до кінця червня
012
Мешканці правобережжя Вінниці уже вчаться сортувати відходи

Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування