DSC_0889
Міськрада підтримала приєднання до Вінниці селища Десна
26 Червня | Місто, Новини

Депутати міської ради підтримали ініціативу Деснянської селищної ради щодо приєднання селища до Вінниці. Це перший населений пункт, який забажав приєднатись до обласного центру в рамках добров​​ільного об’єднання територіальних громад, повідомляє прес-служба міської ради.

«Вони звернулися до нас ще весною. Провели в себе громадські слухання, – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Ми всі знаємо, що зараз йдуть процеси децентралізації та реформування місцевого самоврядування. І, крім того, що нещодавно було прийнято рішення Верховною Радою про розширення меж міста, ми працюємо і по об’єднанню територіальних громад. Я думаю, що це буде на користь і місту Вінниці, і Десні, тому що і розвиток інфраструктури, і забезпеченість соціальними стандартами позитивно можна вирішити спільно. Крім того, в Десні працює кілька виробничих підприємств, а це теж додаткові надходження до спільного бюджету. Я думаю, що доцільно підтримати ініціативу і далі рухатися в цьому напрямку». В результаті депутати одноголосно підтримали це рішення.

Селище Десна розташоване у північно-східному напрямку від Вінниці, неподалік мікрорайону ДПЗ. Нині у селищі проживає близько 1,7 тисячі жителів.

Від об`єднання громад жителі Десни в першу чергу очікують покращення інфраструктури, адже нині скаржаться на погані дороги і транспортне сполучення з Вінницею. Це важливо для жителів селища, адже щодня їм доводиться добиратись у обласний центр на роботу, у лікарні, діти навчаються у вінницьких школах.

 

У нашому попередньому репортажі ми показали, як нині виглядає потенційно новий мікрорайон Вінниці.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]