30
Чер
18:40
У Вороновиці проведуть реконструкцію головної площі, що поруч із палацом Грохольських
main

Слідом за Вінницею та районними центрами, змінювати на краще головні вулиці та площі хочуть і невеликі населені пункти. Приклад, як можна перетворити центр селища, збирається показати Вороновиця. У місцевого керівництва великі плани – від ремонту доріг та освітлення до реконструкції головної площі селища – Козацької.

На площі, що традиційно є центром життя Вороновиці, розташовані головні визначні місця селища – костел Архангела Михаїла (1793 р.) та колишня садиба Грохольських-Можайських із розкішним палацом 1777 року, де нині розташований популярний музей авіації, що робить Вороновицю й туристичним селищем.

Враховуючи нинішній, далеко не найкращий стан площі, її збираються оновити, щоб зробити центр села зручним та приємним як для жителів селища, так і для його численних гостей. Про такі плани розповів селищний голова Вороновиці Олександр Ковінько під час зборів селища.

10

– Наразі маємо передпроектний варіант, де приблизно можемо показати, як виглядатиме площа Козацька після реконструкції, – каже Олександр Ковінько. – Зміни торкнуться як функціонального призначення, так і її зовнішнього вигляду. Зокрема, хочемо змінити пріоритет – сьогодні площа переважно віддана для автомобільного руху, але згодом тут переважатиме саме рекреаційна зона: з укладеними тротуарною плиткою алеями, лавочками, зеленню та фонтаном.

Так виглядає площа сьогодні:

06 05 0408

Нинішній вигляд площі та передпроектна пропозиція щодо реконструкції території:

17

Також будуть відновлені прилеглі до площі алеї:

– до головного входу у садибу Грохольських-Можайських

0302

– до сільської ради та школи. Щоправда, з останньою ситуація неоднозначна, адже нині тут розмістився стихійний ринок.

0709

“Нам ще доведеться вирішити, як провести цю проблему. Але Вороновиця обов’язково матиме гарний центр, а торгівля буде цивілізованою”, – запевняє Олександр Ковінько.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]