DSC_0467
Реконструкція площі Гагаріна близька до фінішу, трамваї поїхали уже новою колією (Фоторепортаж)
22 Серпня | Громадський транспорт, Дорожня інфраструктура, Новини, Фоторепортажі

До 1 вересня – заявленої дати завершення реконструкції площі Гагаріна –  залишається дев’ять днів. Більша частина проекту, реалізацію якого почали ще у червні, уже позаду. З останніми днями літа робота, без перебільшення, кипить, не припиняючись ані вечорами, ані у вихідні, хоча при цьому робітники та керівники не поспішають з прогнозами.

DSC_0437 DSC_0443 DSC_0444

– Як на мене, поспішати виключно заради того, щоб встигнути до певної дати, не варто. Може вплинути на якість. При цьому, кожен, за ким закріплена своя частина роботи, намагається здати роботу вчасно, – практично не відкриваюсь від роботи каже начальник Вінницького СМЕД Іван Юрченко (на фото праворуч). Керівник разом з підлеглими наносить нову дорожню розмітку «холодним пластиком». Наразі – пішохідні переходи на тій ділянці вулиці Пирогова, де уже прокладено чистовий верхній шар асфальту.

DSC_0445 DSC_0446DSC_0447

DSC_0448 DSC_0449

Трохи нижче, безпосередньо на самому перехресті, а також на підйомі на Соборну облаштовують трамвайні колії, які обкладають бетонними плитами. Робітники запевняють, що прослужить плитка довго і щороку не доведеться, як раніше, лагодити дорожнє полотно на стиках з рейками.

DSC_0450 DSC_0453 DSC_0455 DSC_0456 DSC_0458

Паралельно, уже почали демонтаж тимчасової колії, якою в режимі реверсного руху курсував 4-й трамвай. Тепер вагони можуть проїжджати уже новою колією.

DSC_0461 DSC_0462 DSC_0463 DSC_0467

На тротуарах же узялися за перекладання тротуарної плитки. Вкладають за одним стандартом гранітною плиткою. За попередніми планами, відремонтувати планували тротуари на усій площі, в тому числі біля головного входу в парк. Утім, як розповіли у департаменті благоустрою, роботи біля самої арки вирішили відстрочити – згодом запланована повна реконструкція.

DSC_0470

За проектом, площа у найнижчій своїй точці стане вищою на 40 сантиметрів, тож тротуар від проїжджої частини довелось відгородити підпірною стінкою.

DSC_0440

Площа змінює свій вигляд буквально щодня, наближаючись до свого оновленого вигляду.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]