До закільцювання трамвайних колій по Барському шосе залишилось сто метрів
28.09.2014 | Інфраструктура, Громадський транспорт, Дорожня інфраструктура, Місто
33796714

Тепер черга за підстанцією і контактною мережею

На Барському шосе для з’єднання нових колій із існуючим розворотним кільцем залишись усього якихось нещасних сто метрів. Відтак, обіцяна уже у вересні поява трамвайного руху по новій Келецькій та Барському шосе виглядає ще більш реалістичною.

Тепер, правда, на будівництво колій можна не зважати – це вже майже зроблено. Головне тепер протягнути контактну мережу і збудувати підстанцію. Хоча безперервна робота загалом вселяє оптимізм.

Разом із будівництвом колії частково проводять облаштування проїжджої частини по Барському шосе. Однак, тільки по один бік і чи буде також відремонтовано покриття – невідомо. Барське шосе – уже не територія Вінниці, тож від міста тут ремонт не залежить.

Закільцювання трамваю по Барському шосе має вплинути на маршрутну сітку. Найперше ведеться мова про те, що 2-й номер буде ходити по колу. Такий варіант у керівництві «Вінницької транспортної компанії» розглядають.
Можливо також торкнуться зміни 5 та 6 маршрутів з подальшим подовженням (щодо 4-го – малоймовірно, він і так завантажений по Хмельницькому шосе, на відміну від 6-го).
Але з різних варіантів цілком можлива поява нового маршруту. У цьому році у планах мерії було зробити поворотну стрілку з Келецької на Пирогова у бік Електромережі, що дозволить добиратись у тому напрямку з Вишеньки напряму, безе пересадки на «Урожаї». Щоправда, у нинішніх умовах, швидше за все, розраховувати на фінансування цього проекту не доводиться, хоча у наступному році – можливо.
З появою стрілки доречним якраз був би умовний 7-й маршрут (не 3-й – це технічний маршрут, який зрідка, але виникає), який починав би рух від Західного автовокзалу і через Келецьку прямував би на Електромережу.

Але дочекаємось вересня…


Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування