3 Лютого
Розвивати транспортну систему будуть через додаток на смартфонах вінничан
---
startpage-header-e14dc5e2f5596080476ac6508c04cb5051a7ab5ca272297577e32e734591d56d

Вінничани зможуть долучитися до розробки нового плану розвитку транспортної системи міста. Це пропонують зробити за допомогою мобільного додатку Modalyzer, через який розробники будуть аналізувати найзатребуваніші маршрути вінничан, а відтак, формувати оптимальні напрямки розвитку як мережі громадського транспорту, так і пішохідної та велосипедної інфраструктури.

Встановивши додаток, користувач може відстежувати свої щоденні пересування і тим самим допомогти формувати майбутню систему мобільності Вінниці. Про це розповів голова ГО «Вінниця мобільна» Олег Крупський. Всі дані передаються на сервер по захищеним протоколам, а також вся активність користувача залишається захищеною від сторонніх очей. Коли смартфон підключено до мережі Інтернет, зібрані дані передаються власноруч волонтером з мобільного додатку на сервер Мodalyzer.

Проект, що окрім Вінниці, застосують також у Полтаві, Чернівцях та Житомирі, стартував 1 лютого. «Покажіть, як Ви пересуваєтесь сьогодні, щоб вже завтра Ви могли комфортно рухатись містом відповідно до своїх потреб», запевняють розробники Modalyzer.

Дослідження пересувань населення проводяться в багатьох розвинених містах світу (зокрема, в Берліні, Мюнхені, Лондоні, Нью-Йорку) та мають вагомий вплив на формування сталої транспортної системи з урахуванням потреб всіх мешканців.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]