9 Червня
Як вночі у Вінниці ефектно зустрічали перший авіарейс з Тель-Авіва
---
main

У ніч на 9 червня вінницький аеропорт зустрічав перший регулярний авіарейс з Тель-Авіва, здійснений компанією МАУ. «Боінг-737» приземлився після двох з половиною годин льоту у Гавришівці о 02:45. Віднині авіакомпанія планує виконувати за цим напрямком щотижневі рейси.

За традицією, важливий та пам’ятний рейс  у аеропортах зустрічають «водяним салютом» з пожежних брандспойтів. У Вінниці, враховуючи темну пору, вирішили додати ефектності, утворивши променями прожекторів «ворота», якими зустрічали літак з Тель-Авіва. А для Вінниці рейс, безумовно, важливий, адже дає можливість знову заявити про місто, як про повітряні ворота України.

3

Вийшло справді ефектно!

1

«Світло-водяне шоу» вдалося

4

14

5

Перші пасажири регулярного рейсу з Тель-Авіва

6

Екіпаж “Боінга” з директором аерпорту.

9

Святковий торт

7

8

У головній залі аеровокзалу незвично людно.

10

Та ще й з музикою smile

Тим часом відбувається реєстрація на рейс у зворотній бік – до Ізраїлю. Зі слів директора КП “Аеропорт Вінниця” Ярослава Мазурця, до Вінниці прилетіли 97 пасажирів, тобто, майже усі місця у літаку були заповнені. У Тель-Авів на перший рейс з Вінниці очікується приблизно така ж кількість.

– Ми налаштовані оптимістично, адже не перший рік поспіль успішно проводимо хасидську програму, – каже Ярослав Мазурець. – При цьому, паломники з Ізраїлю навідуються в Україну не тільки на свято Рош Ха-Шана у вересні. У той період прилітають приблизно 30 тисяч віруючих, але окрім того ще 100 тисяч паломників прилітають в Україну упродовж року, тож вінницькой аеропорт має також зацікавити їх. Що ж до українських туристів, збираємось привабити цінами на переліт. Вінничанам, а також жителям сусідніх областей, аби полетіти до Ізраїлю не потрібно витрачати зайвий час та гроші для того, щоб літати, скажімо, з Борисполя, якщо така ж можливість і за менші гроші є з Вінниці.

11

Ціни на переліт з Вінниці до Тель-Авіва коливаються в залежності від терміну бронювання. Як запевняє директор аеропорту, на початку бронювання квитки на рейс можна придбати навіть за 100 доларів у обидва боки. Щоправда, чим ближче до вильоту, вартість дорожчає. Приміром, на сьогодні квиток туди і назад, як зазначено на сайті МАУ, обійдеться у 4,4 тисячі гривень.

12

13

Задля підвезення пасажирів буде працювати автобусний маршрут №33 “Барське шосе – Аеропорт”. Очікують, що працювати маршрут буде іще частіше, адже зовсім скоро стартує іще один регулярний міжнародний рейс. З 27 червня вінничани зможуть двічі на тиждень літати до Варшави.

2

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]