На Київській ремонтують зруйновану підпірну стінку

9009 086

На минулому тижні розпочався ремонт підпірної стінки по вулиці Київській. Наразі з одного боку вулиці будівельники вже демонтували стару підпірну стінку та вимурували близько 100 метрів нової конструкції з бутового каменю, яку накрили кришками. Найближчим часом вони розпочнуть працювати над підпірною стінкою з іншого боку вулиці. Загалом всі роботи планується завершити до кінця місяця.

9009 039

Цьогоріч у Вінниці було відремонтовано кілька підпірних стінок. У липні було оновлено таку конструкцію по Хмельницькому шосе (на ділянці від вул. Максимовича до вул. 600-річчя). Також зробили підпірну стінку у рамках проекту по облаштуванню «кишені» для зупинки громадського транспорту на Хмельницькому шосе (навпроти трамвайної зупинки «Технічний університет»).

Підходить до завершення ремонт підпірної стінки по вулиці Козицького, що на підйомі до Володарського, які розпочались у вересні. Конструкції з обох сторін вулиці попід тротуари вже руйнувалися від часу, адже були облаштовані ще у 70-х роках минулого сторіччя. Наразі працівники комунальних служб вже демонтували стару підпірну стінку та вимурували більше 50 м3 нових конструкцій з бутового каменю, ще залишилось майже 20 м3.

9009 079

«Минулого тижня розпочалися роботи по ремонту підпірної стінки по вулиці Київській на ділянці дороги в напрямку від вулиці Фрунзе в бік Центрального автовокзалу. Ця стінка була зведена ще у в кінці 70-х років, як і по вул. Козицького. З часом через вплив природних факторів (перепади температури, вологість, дощ, сніг) вона почала руйнуватися. Тому й потребувала ремонту», – каже представник департаменту комунального господарства Андрій Дмитриєнко.

9009 1049009 153

З одного боку вулиці робітники вже демонтували стару підпірну стінку. А також – вимурували близько 100 метрів нових конструкцій. Тут зроблено 40 метрів погонних швів та облаштовано 200 штук нових кришок. Як тільки робітники закінчать ремонт стінки з цього боку вулиці, вони почнуть працювати з іншого. Планується, що ремонт підпірної стінки по вулиці Київській закінчиться до кінця місяця. Як запевняють у департаменті, матеріали якісні і мають прослугувати довго.

Прес-служба Вінницької міської ради

 

Написати коментар


Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Новини

Новини сайту