Площа Шевченка за півтора місяця до відкриття: і мед, і ложка дьогтю

52470416

Уже є конструкції освітлення, лавочки і багато-багато бруківки. А Шевченко – “підріс”

Залишилось півтора місяця до відкриття оновленої площі Тараса Шевченка. На відкритті площу, як годиться, назвуть ще однією «родзинкою» Вінниці і ще одним її туристичним об’єктом. Або щось у цьому ж роді. Чи насправді це так, поки важко визначити, роботи ще тривають, хоча загальні обриси площі уже зрозумілі. Якщо не приглядатися до деталей, враження загалом позитивні, бо хоч не придертися усе одно складно, така площа стане чимось новим для міського середовища Вінниці.

З плюсів – бруківка з гранітного каменю, що додає площі певної атмосфери. Багато бруківки. Цілком виправдано – це місце для Вінниці історичне і одним із осередків розбудови сучасного центру міста.

На лавочці тут буде затишно посидіти. Зокрема, завдяки тому, що площа трохи поодаль від дороги і оточена з трьох сторін будівлями.

Окрема тема – ліхтарі. Впродовж усієї реконструкції їхній дизайн викликав не раз дискусії між підрядником і архітекторами. Врешті решт, зупинились на одному варіанті. Такі ж самі встановлено у сквері… Ой, на площі – на Європейській площі. Чи найкращий варіант обрали? Спірно.

Попередній варіант був таким:

Обраний варіант:

         

Тротуар Соборної, що примикає до площі, також зазнає реконструкції. Тут вкладають плитку.

На жаль, як показує практика вкладання такої плитки у Вінниці – вона неабияк “грає” під ногами, якщо не дотримана технологія укладки.

Ось так місцями вкладають.

До речі, пам’ятник Шевченку місяць тому підняли вище на одну кам’яну брилу. А вербу, що була біля монументи – прибрали.

Лунки для підсвітки, що буде вмонтована у покриття.

Світла на площі буде багато. Разом із ліхтарними стовпами та вмонтованою під світкою засяє також будівля обласного архіву. Третину ламп підсвітки уже встановили.

Так буде:

Щоправда, вдень картинку псуватимуть облупленості фасаду архіву.

Клумба

З лівого боку, поруч із будівлею архіву, буде розміщено галерею для виставок.

І ще раз проектний вигляд площі:

Нагадаємо, відкриття площі заплановане 24 серпня – на День Незалежності.

Написати коментар


Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Новини

Новини сайту