15
Бер
23:17
Архітектори пропонують 12-кілометрову набережну алею уздовж Південного Бугу, щоб привабити вінничан до ріки
C-Hdi5jM9cs (1)
C-Hdi5jM9cs (1)
Архітектори пропонують 12-кілометрову набережну алею уздовж Південного Бугу, щоб привабити вінничан до ріки

Набережну алею уздовж всього Південного Бугу в межах Вінниці пропонують спорудити вінницькі архітектори. Це, на їхнє переконання, може дати поштовх у розвитку прибережних територій та інтеграції ріки у міський простір, пише urban.vn.ua.

Нинішня ситуація така, що ріка часто, замість приваблювати якомога більше людей, навпаки, сприймається перепоною для мешканців, розділяючи місто навпіл. Як варіант це виправити урбаністи розглядають можливість спорудження алеї на лівому березі Бугу – від Водоканала до Сабарова. Таку ідею представили в Архіклубі 14 березня.

76SbK3TGY5s

Архітектор Олександр Коротких представляє ідею із алеєю уздовж Бугу

rcbu6WRSH_I
За словами керівника Агенції просторового розвитку Вінниці, архітектора Олександра Коротких, який з колегами створював концепцію алеї, її пропонують безпосередньо уздовж берега завширшки близько 3,5 метрів і довжиною 12,7 кілометрів. Тут можна буде як просто прогулятись, так і провести активний відпочинок – пробіжки або катання на велосипеді, для чого буде передбачена відокремлена велодоріжка (2 м – відведено пішоходам, 1,5 метри – велосипедистам).

Алея, як вісь з півночі на південь може стати місцем тяжіння для розвитку громадського простору уздовж Бугу.

«Це можуть бути тематичні майданчики різного спрямування, де проводитимуть дозвілля мешканці багатьох мікрорайонів, уздовж яких проходитиме алея, – розповідає Олександр Коротких.

hdyXM3q768U

C-Hdi5jM9cs (1)
Наскільки концепція алеї уздовж Бугу життєздатна, архітектори поки вагаються відповісти: робота тільки-но розпочата і задля створення проекту потрібні детальніші дослідження, у тому числі враховуючи перепони, які можуть бути на місці.

Відзначимо, що це була перша зустріч в рамках обговорення цієї ідеї. Ініціатори наголошують – поки що рано говорити саме як про проект алеї. Насамперед, планують провести низку зустрічей із урбаністами та просто активними вінничанами, щоб зрозуміти, наскільки актуальною вона є для жителів міста.

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]