18
Кві
20:32
Як позбутись проблеми заторів у центрі Вінниці: велоЛайфхак
3057452-poster-p-1-milan-wants-to-pay-commuters-to-bike-to-work (1)
3057452-poster-p-1-milan-wants-to-pay-commuters-to-bike-to-work (1)
Як позбутись проблеми заторів у центрі Вінниці: велоЛайфхак

Проблема заторів через закриття на ремонт одного з мостів для Вінниці стала як ніколи актуальною. Ще навіть літо не розпочалось, а простоюючи у корках у центрі міста, мимоволі чекаєш якнайшвидше листопаду, коли, як обіцяють, завершать ремонт Київського мосту.

Про те, що велосипед є успішною альтернативою механічному транспорту у великих містах відомо давно. Для тих, хто іще не обзавівся двоколісним, в нагоді стане відео, відзняте вінницьким відеоблогером Wladimir BadWolF.  Автор на власному прикладі порівнює швидкість пересування Вінницею у “найгарячіших” місцях, показуючи відстань, яку проїде автомобіль та велосипед приблизно за один і той же час.

Рух за звільнення міст від автомобілів в Україні спостерігається відносно недавно і, маємо визнати, не настільки ефективний, як у західному світі. Власне, причини відомі: загазованість, небезпека на дорогах, дуже мала кількість велодоріжок та велопарковок – це робить проблематичним використання велосипеда як повсякденного транспортного засобу. Утім, навіть тут попит може спровокувати пропозицію і з деякими негативними факторами велосипед справляється на відмінно: відсутність шкідливих викидів плюс менше місця потребує на дорозі – непоганий аргумент для початку.

velo

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]