4
Кві
15:20
Для порятунку тульчинського палацу Потоцьких проведуть міжнародний фестиваль
DSC_0052_1

Увагу до палацу Потоцьких у Тульчині, який уже багато років не можуть реставрувати через відсутність коштів, хочуть привернути міжнародним музичним фестивалем. Варіант, що має допомогти шукати інвесторів, запропонували у міністерстві культури України.

У червні в приміщенні «Подільського Версалю» проведуть перший фестиваль «Операфест Тульчин», повідомляє видання Реал. Радник міністра культури Ірина Френкель наводить приклад німецького міста Райнсберг, де за десять років проведення подібного фестивалю вдалося отримати значний поштовх у розвитку інфраструктури. Тульчин, який позиціонує себе туристичним центром, але позбавлений серйозного фінансування, може спробувати піти таким же шляхом. Таким чином, сподіваються, вдасться знаходити гроші на відновлення однієї з туристичних візитівок Вінниччини, що нині перебуває у частково напівзруйнованому стані.

DSC_0073

Палац Потоцьких є пам’яткою архітектури національного значення. Збудований у 1785-му році. Нині у приміщенні розміщується Тульчинське училище культури.

В рамках фестивалю «Операфест Тульчин» глядачі зможуть побачити оперу Миколи Леонтовича «На русалчин Великдень», концертну постановку опери Леонкавало «Паяци», кращі арії німецьких, італійських і українських композиторів, а також «Кармен» Бізе і мюзикл «Танець вампірів» та багато іншого.

DSC_0033

У Вінницькій облдержадміністрації обіцяють підтримати проект. За словами голови ОДА Валерія Коровія, в обласному бюджеті передбачений ресурс, необхідний для того, щоб уже приступити до першого етапу підготовчих робіт в самій будівлі колишнього палацу.

Довідка

Палац родини Потоцьких є пам’яткою архітектури національного значення. Збудований у 1785-му році у стилі “класицизм”. Нині у приміщенні колишнього маєтку розміщується Тульчинське училище культури.  

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]