16
Лис
16:35
На вінницькій набережній тепер нові лавочки, освітлення та урни. Постарались активісти спільно з комунальними службами
main
main
На вінницькій набережній тепер нові лавочки, освітлення та урни. Постарались активісти спільно з комунальними службами

Вінницьку набережну Південного Бугу, що навпроти автовокзалу, поступово повертають до життя, роблячи її більш охайною та комфортною для вінничан. Днями тут встановили 5 лавочок, раніше на набережній відновили освітлення та встановили сміттєві урни. Це – результат активності ініціативних вінничан, які спільно з комунальними службами узялися за відновлення колись усіма забутої та занедбаної набережної.

DSC_0526

Навесні цього року активісти громадської ініціативи «Ти – Місто» розпочали щотижневі акції з прибирання набережної. Впродовж двох місяців вінничани, які долучалися до акції, прибирали її від сміття, а також розчищали від численних кущів та дерев, що безконтрольно проростали між швами бетонних плит. Паралельно з прибираннями проводився збір коштів для придбання урн, які встановили уздовж набережної влітку. Завдяки благодійному фонду «Подільська громада» відкрито спеціальний рахунок.

– Далі ми зв’язалися з в.о. директора депертаменту благоустрою та комунального господарства Юрієм Павлінчуком з проханням посприяти відновленню освітлення на набережній. І вже у серпні там встановили більше 40 нових світлодіодних світильників, – продовжує один із активістів ініціативи «Ти – Місто» Антон. – Тепер вінничани самі можуть переконатися, що увечері прогулятися набережною стало значно приємніше.

DSC_0603

Черговим етапом з відновлення набережної стало встановлення лавочок. Купували їх як за рахунок внесків вінничан, так і за кошти міського бюджету.

– Ми дуже вдячні тим жителям міста, які зрозуміли нашу мету і внесли свій вклад у нашу загальну справу. Дві лавочки, а це – понад 4 тисячі гривень, ми придбали саме завдяки вінничанам, які щиро люблять своє місто. Ще три придбала міська рада, – розповідає один з ініціаторів акції Андрій. – Найближчим часом підхід до лавочок буде вимощено бетонними плитами.

DSC_0525

DSC_0541

DSC_0545

Учасники ініціативи «Ти – Місто» додають, що хотіли встановити лавочки значно раніше, однак виникли проблеми організаційного характеру. Крім того, наголошують, не хотіли, аби громадську ініціативу якось асоціювали із минулою передвиборчою кампанією, адже мета акції була абсолютно безкорисливою: крім того, щоб відновити набережну, показати, що вінничани можуть і повинні приймати активну участь у облаштуванні рідного міста і тим самим спонукати міську владу до дій..

– Звісно, якщо рахувати виключно матеріально, то наш внесок, порівняно витрат з бюджету, був помітно меншим. Але справа ж не у грошах, адже саме завдяки нашим починанням вдалося привернути увагу до проблеми цієї набережної і спільними зусиллями досягнути результату. За що вдячні і жителям міста, і представникам міської влади, які підтримали нас. Сподіваємось, це не кінець і, як пощастить, роботи на набережній продовжаться, – підсумовують активісти «Ти – Місто».

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]