26
Лис
19:07
Найдивовижніші мости світу
henderson-waves-bridge-singapure
henderson-waves-bridge-singapure
Найдивовижніші мости світу

Цілком очевидно, що міст в першу чергу слугує спорудою для переміщення з одного берега на інший. Проте, якщо замислитись, образ моста набуває філософського значення, а сама конструкція приносить естетичне задоволення. Архітектори роками працюють над розробкою необхідних схем та креслень, аби досягти ідеального, вимріяного результату.

Перед вами – добірка найцікавіших мостів, які, на думку авторів сайту Іnspired, гідні уваги та щирого захоплення.

1. Міст під водою

Нідерланди стали першою країною, де міст веде не через річку, а під неї. Міст імені Мойсея – це своєрідна алюзія на біблійні перекази, адже перед пророком, як відомо, розступилися води Червоного моря. До того ж, унікальність споруди полягає не лише в її концепції: деревина, яку використали при будівництві, є надзвичайно довговічною завдяки спеціальній обробці. Автори проекту стали фіналістами конкурсу Dutch Design Awards 2011, а ідея мала колосальний успіх.

на-мосту-Моисея

мост-Моисея

2. Дорога в нікуди

«П’яний міст» – споруда, яка є прямим трампліном у прірву. Насправді, Сторсезандетський міст – прикраса Норвегії. Ілюзія віражів, які не мають продовження, приваблює багато туристів, а вид на міст залежить від того, під яким кутом дивиться спостерігач.

atlantic-road

tumblr_mch2s7cNgl1rvynzxo1_1280

 

 3. Міст-гусениця

Особлива конструкція дозволяє цьому шедевру архітектури «згортатися» та «розгортатися», подібно до живої істоті. До речі, на створення Rolling Bridge автора надихнула…звичайна гусениця. Безсумнівно, шлях від Лондону до Бірмінгему стає значно цікавішим, якщо під час подорожі доводиться скористатися ось таким дивним пішохідним мостом. На жаль, його довжина — лише 12 метрів.

rolling_bridge.1

4. Житловий міст

Понте Веккьо є одним із відомих символів Флоренції. Цей кам’яний міст було відкрито на місці іншого ще у 1345 році. Цікаво, що будинки по обидві його сторони зараз привертають увагу туристів чи не більше самої конструкції. Колись тут розташовувався ринок, і міст потроху розширювався, крамниць ставало все більше, а вільного місця майже не залишилось; проте з відкритого майданчика все ще можна милуватися річкою та іншими мостами Флоренції.

most_ponte_vekko

Понте-Веккьо_во_Флоренции,_Италия

5. Міст-фонтан

Міст «Фонтан веселки», або Banpo Bridge, розташований в південнокорейському місті Сеул. Цей витвір мистецтва приваблює увагу видовищними «концертами»: різнокольорові струмені води рухаються під чаруючу музику, виконуючи свій геніальний танець. Цікаво, що фонтаном міст став тільки в 2009 році.

banpo_rainbow_fountain-1920x1080

Rainbow Fountain - Banpo Bridge

6. Траса 66

Велосипедно-пішохідний міст, який має назву Old Chain of Rocks Bridge, є найдовшим у своєму роді. Саме через нього проходила легендарна “Мати доріг”, “Головна вулиця Америки”, славнозвісна «Траса 66», аж доки у 1967 році маршрут не було змінено.

IMG_4843

100_5135

7. Казковий міст

 Розташований у Китаї, міст під назвою Xian Ren Qiao вражає своєю величчю. Ця природна арка є найбільшою в світі – 90 метрів довжиною. Цікаво, ще дізнались про існування цього грандіозного витвору мистецтва нещодавно, і назвали його «казковим».

FairyBridgeDownstream1680

FairyBridgeUnder1680

8. Міст королів

Royal Gorge Bridge вважаються одним з найвищих мостів світу. Хочете побачити, як річка Арканзас тече прямо під вашими ногами, щоправда, на відстані 321 метр? Тоді Королівська Ущелина штату Колорадо чекає на вас!

Royal_Gorge_Bridge_2010

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Найкоротший міст

Найкоротшим мостом визнано Zavikon Island Bridge, адже його довжина лише 10 метрів. І це ще не все – важко повірити, але міст є міжнародним. Він з’єднує між собою два острови, американський та канадський. Зона, де розташований цей міст, відома під назвою «Тисяча островів».

1298067597_46

10. Небесний шлях

 Henderson Waves – найвищий пішохідний міст у Сингапурі; його дизайн захоплює та визиває безліч позитивних емоцій. Особливо ця конструкція приваблива ввечері: ззовні, в металічних конструкціях, приховані освітлювальні прибори, які і забезпечують довив жну ілюмінацію.

Henderson-Waves-Bridge-Landscpae

henderson-waves-bridge-singapure

img_31541

 

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]