23
Лют
14:22
Музей авіації у палаці Грохольських відремонтують коштом Євросоюзу
Voron
Voron
Музей авіації у палаці Грохольських відремонтують коштом Євросоюзу

Старовинний особняк князів Грохольських у Вороновиці, що неподалік від Вінниці, чекає реставрація. В рамках програми «Підтримка економічного розвитку громад» Євросоюз виділить 300 тисяч євро для робіт з відновлення будівлі та створення елементарної інфраструктури для привабливості місцевого музею авіації А. Можайського.

Перший «транш» грантових коштів для реалізації проекту Вінницької райради, Вінницької ОДА та партнера в особі ГО «Україна-Польща-Німеччина» надійдуть у найближчі місяці. Всього ж він розрахований на два роки. За словами керівника Ресурсно-інформаційного центру «Громади Вінниччини» Андрія Кавунця, на повну реконструкцію садиби – пам’ятки архітектури XVIII століття – грошей ЄС не вистачить. Проектом передбачено утеплення будівлі, ремонт даху, заміна вікон і косметичний ремонт приміщень. Крім цього, в музеї авіації створять турбюро, власний сайт, щоб зробити установу привабливою насамперед для туристів з інших регіонів та країн.

82770645

Фактично задум у тому, щоб розширити турпотенціал регіону, залучаючи гостей не тільки світломузичним фонтаном, музеєм Пирогова і ставкою «Вервольф», а й об’єктами, які через зовнішню непривабливість зазвичай всі обходять стороною.

За інформацією real-vin.com.ua

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]