11
Бер
15:40
Хаотичне утеплення будинків у Вінниці спробують впорядкувати. Тепер потрібен дозвіл
1

Департамент архітектури містобудування та кадастру запроваджує контроль над процесами утеплення багатоповерхових будівель, встановлення вікон, які впливають на зміну зовнішнього вигляду споруди, та різних технічних елементів, таких як великих антен, кондиціонерів та інших пристроїв, які кріпляться на фасадах або даха​​​х будинків.

За останні роки вінничани дедалі частіше утеплюють стіни своїх квартир у багатоповерхових будинках, обираючи різні матеріали та колір декоративного оздоблення. В результаті фасади будівель стають різнокольоровими, мають неоднорідну структуру покриття та різну товщину утеплювача. Також є проблеми із хаотичним закріпленням на зовнішніх стінах та дахах будівель різних  технічних засобів, що у деяких випадках призводить до руйнування.

2

Щоб навести лад у цьому питанні, на минулому тижні виконком міської ради затвердив Порядок теплової ізоляції (опорядження) та впорядкування розміщення технічних елементів (пристроїв) на фасадах багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків у Вінниці. Цей документ встановлює на території міста єдиний механізм щодо регулювання процесів, які пов’язані зі зміною зовнішнього вигляду фасадів будівель.

5

Тепер перед тим, як проводити роботи ззовні приміщень, потрібно отримати дозвіл.  Для цього до Прозорого офісу треба подати наступні документи: правовстановлюючі документи на об’єкт нерухомого майна; договір на вивіз будівельного сміття; відомості про державну реєстрацію (для юридичних осіб); паспорт громадянина (для фізичних осіб); фотографії будинку (розгортка фасадів в кольорі), який планується утеплювати; пропозицію щодо кольорового рішення утеплення фасаду – паспорт опорядження фасадів з концептуальним рішенням опорядження будинку в цілому, погоджену департаментом архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради.

«Після отримання дозволу робітники можуть приступати до виконання ремонту. Якщо необхідні документи будуть відсутні,  власнику загрожує штраф, можливий навіть примусовий демонтаж уже закріплених елементів», – каже головний архітектор міста Олександр Рекута.

Відповідно до Порядку, забороняється утеплення та встановлення технічних елементів на пам’ятках архітектури, також не можна закріплювати різні технічні засоби на цегляних оголовках димовентиляційних каналів. Встановлення приладів кондиціювання повітря на покрівлях дозволяється за умови обов’язкового відведення конденсату у внутрішньобудинкові мережі водовідведення, або водостічні труби із наступною герметизацією місця врізки. Під час встановлення телевізійних антен  також обов’язкова герметизація місця кріплення. У разі прокладання кабелю для установки технічних елементів телекомунікаційних мереж на об’єкті, замовник робіт має отримати ордер на проведення даних робіт.

Більш детально із Порядком теплової ізоляції (опорядження) та впорядкування розміщення технічних елементів (пристроїв) на фасадах багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків у Вінниці можна ознайомитись  у вкладеному файлі ​№455 03-03-2016 Порядок.pdf№455 03-03-2016 Порядок.pdf

За інформацією прес-служби Вінницької міської ради

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]