ТЕГИ


Трамвайний музей, в якому представлені вагони різних епох в історії Вінниці, відкрили на території трамвайного депо. Відкриття приурочили до 100-ї річниці започаткування трамвайного руху у місті, яку відзначатимуть 28 жовтня.
Музей трамваїв відкрили до 100-річчя депо
Автор: 21.10.2013     318  0

  Трамвайний музей, в якому представлені вагони різних епох в історії Вінниці, відкрили на території трамвайного депо. Відкриття приурочили до 100-ї річниці започаткування трамвайного руху у місті, яку відзначатимуть 28 жовтня.




  Напевне, найбільшим преметом для гордості працівників ТТУ є вагон "Gotha". Такий курсував маршрутами Вінниці з 1957 по 1985 роки, було їх більше 35. Даний вагон, виробництва НДР, у нашому місті ніколи не їздив, його привезли з Євпаторії, де подібні вагони працюють і понині. Вже у самій Вінниці вагон довели до потрібного вигляду. А потрібно було максимально наблизити його вигляд до оригіналу і, судячи з фото 30-річної давності, це працівникам депо і всім ентузіастам "трамвайної справи" вдалося чудово.



Трамвай, що вміщує до 82 пасажири, робочий і його планують задіювати на екскурсіях.






















Остання із робочих пасажирських версій Татра Т4 - вагон №143 донедавна працював маневровим у депо







Колись основний, а тепер уже "вимираючий" вид - Татра КТ4СУ. Їх усе менше в депо (саме таким вагоном "розрахувалися" за євпаторійську "Готу") і ще менше на маршрутах.







Швейцарські вагони "Карпфен" і "Міраж" за віком насправді більше відповідають статусу музейних експонатів, однак, завдяки своєму кращому стану, є сьогодні головними "бойовими одиницями" трамвайного депо.



Посередині - найстарший трамвай Вінниці - снігоприбиральник 1952 року випуску. Він і сьогодні діючий.





У невеличкий будівлі праворуч розмістили фотоматеріали, документи, моделі та інші свідчення 100-річного розвитку трамвайного руху у Вінниці.









  А при вході на підприємство й надалі зустрічає реплікація вагону "МАН". Тут свого часу був найперший музей, зовсім невеликий. Що ж до нового музею, відвідати його, на жаль, буде не зовсім легко. У депо аби-кого не пропустять, тож візит у музей треба заздалегідь погоджувати із керівництвом депо і бажано групою. Та все ж, обіцяють керівники ТТУ, і у поодиноких туристів буде шанс проникнути всередину, попросивши дозволу у них же. Ще один варіант побачити трамваї різних епох - чекати на парад трамваїв. Такий, наприклад, має пройти у найближчу п`ятницю, коли пройде офіційне відзначення 100-річного ювілею.


Головна » Новини сайту » Місто
Рейтинг0.00

НАПИШІТЬ КОМЕНТАР

Ім`я *:
Email:
Код *:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

НОВИНИ МІСТА





%