6
У центрі Вінниці відреставрують фасади кількох будинків
21 Січня | Будівництво та архітектура, Новини

У Вінниці візьмуться за фасади будинків у центральній частині міста, чимало з яких не бачили ремонту багато років і опинилися у незадовільному стані. За програмою реставрації об’єктів культурної спадщини на території м. Вінниці на 2014-2017 роки передбачено на такі цілі 8,7 мільйонів гривень. У 2016 році планують провести роботи по кількох об’єктах.

Зокрема, ремонт фасадів має торкнутися одразу кількох будівель на головній вулиці міста, а саме:

Будинок по вул.Соборній 79, що є пам’ятками архітектури місцевого значення. Заплановано ремонт фасаду і оснащення художньою підсвіткою.

2

Аналогічні плани щодо будинку по вул.Соборній, 81.

1

Впродовж 2016-17 років планують привести до ладу колишній будинок Міської думи, пристосувавши його під потреби міської ради. На це передбачили 930 тисяч гривень.

3

Також Програмою на найближчі два роки передбачили ремонтно- реставраційні роботи щодо пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк капітана Четкова» по вул. Пушкіна, 38, розробку концепції освоєння території по вул. Козицького ( в т.ч. проект реставрації з пристосуванням пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк лікаря») і продовження реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк» по вул. Пушкіна, 11, де минулого року розмістився інноваційний центр розвитку ІТ-технологій IHUB.

Повний перелік Програми реставрації об’єктів культурної спадщини на території м. Вінниці на 2014-2017 роки виглядає таким чином:

78910

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]