DSC_0108
На реставрацію “Савоя” знайшли ще 5 мільйонів. Вистачить не набагато
20 Січня | Будівництво та архітектура, Новини

На продовження реставрації колишнього готелю «Савой» у 2016 році передбачили близько 5 мільйонів гривень. Гроші насамперед планують витратити на внутрішні роботи та ремонт міжповерхових перекриттів. Про це повідомляє прес-служба Вінницького апеляційного адміністративного суду, який планує розміститися у «Савої».

«Суд все ж таки домігся закладення в бюджет певної частини коштів для проведення ремонтних робіт у 2016 році. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на реконструкцію приміщення суду (колишнього готелю «Савой») за спеціальним фондом держбюджету за рахунок надходжень коштів від сплати судового збору закладено близько 5 млн. гривень.
Наразі керівництвом апарату суду проводяться робочі зустрічі з архітекторами, будівельниками та іншими фахівцями для планування першочергових заходів, необхідних для продовження ремонтно-реставраційних робіт на об’єкті.
Зокрема, найбільший обсяг запланованих робіт займають внутрішні роботи, пріоритетними та найбільш громіздкими серед яких є міжповерхові перекриття», – йдеться у повідомленні прес-служби ВААС.

Реконструкція «Савою» триває уже четвертий рік, при чому, м’яко кажучи, не надто успішно. Не пройшло й року після ремонту фасаду, як облицювання дало тріщини і почало відпадати. Це стало наслідком неузгодженої та неграмотної реставрації, зазначали фахівці, зокрема головний архітектор Вінниці Олександр Рекута – ремонт фасаду провели до того, як полагодили дірявий дах, що призвело до постійних підтікань.

Врешті решт, після неодноразових зупинок, дах полагодили і, навіть, повернули вежу, котра була запроектована понад 100 років тому архітектором Григорієм Артиновим.

 

На небезпідставні претензії щодо незграбної реставрації пам’ятки архітектури у суді відповідають, що держава виділяє їм надто мало коштів. Відзначимо, що будівля готелю віддана ВААС в оренду на 25 років. Ще на початку робіт вартість реконструкції оцінили у 29,9 мільйонів гривень, що, за підрахунками видання “Форбс-Україна”, зробило її однією з найдорожчих в Україні. Як можна здогадатись, після обвалу гривні ця сума зросла в рази…

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]