29
Кві
09:20
На Вишеньці на місці ТРЦ-довгобуда зведуть 14-поверхівку
Фото: Google
Фото: Google
На Вишеньці на місці ТРЦ-довгобуда зведуть 14-поверхівку

Колишній ресторан «Кельце», що так і не змогли перебудувати у ТРЦ, знесуть, а на його місці збудують висотку. Рішення про майбутню забудову ухвалила Вінницька міська рада в рамках договору із ТОВ «Холдингова компанія «Вінниця».

Ресторан на розі проспекту Космонавтів та вулиці Келецької збудовано понад 30 років тому і названий був у знак дружби між Вінницею та польським містом Кельце. У середині нульових інвестори заходились перебудовувати його у торгово-розважальний центр, однак, досить швидко гроші скінчились, будівництво заморозили і уже понад десять років конструкція так і стоїть незавершеною.

Як розповів мер Вінниці Сергій Моргунов, з’явився інвестор, який готовий взяти участь в аукціоні щодо викупу відповідних боргів банку та має намір завершити будівництво.

  • У цьому році ми приступаємо до третьої черги реконструкції проспекту Космонавтів. Практично завершується реконструкція кінотеатру «Мир», на цій території наведений порядок і благоустрій. У нас залишається «білою плямою» недобудований ресторан «Кельце». Потрібно дати можливість інвестору навести тут лад, – зазначив міський голова.

Новий інвестор планує на цьому місці 14-поверховий багатофункціональний комплекс, де мають розмістити комерційні об’єкти та понад 300 квартир.

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]