22
Кві
15:49
Чому горіла і ще буде горіти набережна Південного Бугу?
HF8-QiIDPyw
HF8-QiIDPyw
Чому горіла і ще буде горіти набережна Південного Бугу?

У суботу близько 14:00 у самому центрі Вінниці вкотре горів очерет. Зі слів пожежних, які оперативно прибули на виклик, повідомлення про пожежу на набережній напроти автовокзалу, надходять мало не щодня.

2gAju3K12lk

Кілька десятків квадратних метрів берега вигоріло буквально за лічені хвилини – сухий очерет посприяв швидкому поширенню вогню, який встиг перекинутись і на саморослі дерева. Крім того, певна затримка виникла із доступом пожежних на берег – вхід на пристань, з якої можна дістатись берега, виявився під замком.

wHf5U05plVQ

Пожежу на березі, дим від якої окутав прилеглу вулицю Київську, погасили. Утім, кажуть самі пожежні, не виключено, що підпал може відбутись іще раз. Чому? Насамперед тому, що увесь берег Бугу від центрального мосту до півострова Бригантина порослий тим самим очеретом, що вкупі із саморослими кущами і деревами створюють не надто привабливу картину. Це й провокує: як на суто хуліганський підпал так і, можливо, на такий метод вирішення проблеми.

 

Уже тривалий час питання цієї частини набережної залишається у підвішеному стані, а конкретно – в очікуванні інвестора, який візьметься за очистку берега і реконструкцію споруди, збудованої понад півстоліття тому. Два роки тому силами вінницьких активістів проводилась очистка відрізку набережної від сміття та саморослих рослин, на зібрані гроші було придбано смітники, спільно з департаментом благоустрою встановили лавочки, а також за рахунок міського бюджету було відновлено освітлення. Утім, цього очевидно замало, крім того, тепер набережна знову занедбана – сміття на березі, розбита огорожа, а від 13-ти урн цілими залишилось менше половини.

Так може варто бодай підтримувати тут порядок?

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]