12
Кві
12:52
Вінниця звернулась до Чернівців по тролейбус 1977-го року випуску
758606
758606
Вінниця звернулась до Чернівців по тролейбус 1977-го року випуску

Вінниця звернулась до Чернівців із пропозицією віддати старий тролейбус “Шкода” до Вінницького музею розвитку електротранспорту. Лист від міського голови Сергія Моргунова оприлюднив його чернівецький колега Олексій Каспрук, повідомляє chv.tv.

Як йдеться у листі, громада Вінниці просить Чернівці про сприяння у безоплатній передачі транспортних засобів, а саме модель 1970-х років «Шкода 9Тр». У Вінниці обіцяють провести капітально-відновлювальний ремонт і представити його у музеї розвитку громадського транспорту, що діє у місті з 2013-го року.

 

У Чернівцях на прохання відреагували пропозицією продати з аукціону модель 1977-го року випуску «Шкода 9Тр» за ціною 31006 гривень.

Нагадаємо, раніше із подібною пропозицію Вінницька транспортна компанія зверталась до колег із Рівного, де працюють аналогічні тролейбуси.

839468

Використано фото СТТС

Тролейбус «Škoda 9Tr»випускався з 1961 до 1982 року чехословацьким підприємством «Шкода-Остров» і став однією з наймасовіших моделей тролейбусів, що експлуатувались у республіках СРСР — загалом близько 5 тис. машин. Загальна кількість випущених тролейбусів – 7439 екземплярів. В Україні пасажирські тролейбуси такої марки експлуатувались (або й досі експлуатуються) у Тернополі, Рівному, Чернівцях, Ялті, Алушті та Симферополі.

Використано фото СТТС

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]