2
Бер
23:34
Чому у Вінниці оренда житла – одна з найдорожчих в Україні?
194016

У Вінниці суттєво зросла вартість оренди житла, залишаючись однією з найдорожчих серед обласних центрів України. Про це свідчать дані від аналітичної служби сервісу OLX.

Так, середня вартість найму однокімнатної квартири у Вінниці зросла з 2706 гривень на початку року до 3113 гривень уже наприкінці року.

За словами спеціаліста з агентства нерухомості “Олімп” Юлія Цилінська, високу ціну формує попит, а у Вінниці, де порівняно велика кількість учбових закладів, він високий.

“Щороку з літа починається ажіотаж, люди у пошуках житла і орендодавці цим користуються, іноді складаючи неадекватні ціни. Не впливає на них навіть здорожчання комунальних послуг, через що квартиронаймачам важко подужати названі ціни. Утім, все одно чекають свого клієнта, бо впевнені, що за тиждень-другий знайдеться той, хто заплатить суму, яку просять. Як правило, навесні ціни падають, утім і зараз посередні квартири у радянських багатоверхівках хочуть здавати мінімум за 3 тисячі гривень”, – каже Юлія Цілінська.

193965

Порівняно з показниками інших обласних центрів країни, окрім окупованого Росією Криму, у Вінниці житло у найм – одне з найдорожчих і за цим показником місто поступається лише мільйонникам, Львову і незначним чином Полтаві.

Традиційно, найдорожчою є оренда у Києві, де за однокімнатну квартиру потрібно викласти майже 6 тисяч гривень. А от найдешевше зняти квартиру у Луганську та Донецьку, де нині “господарюють” терористи. З мирних українських міст найлояльнішими є орендодавці у Сумах, Тернополі та Черкасах.

Джерело: Depo.Вінниця.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]