ZXlIOqkVWgA
У Вінниці замість ринку “Світанок” виросте новий ТРЦ
12 Серпня | Будівництво та архітектура

У Вінниці узялися за демонтаж ринку “Світанок”, що на вулиці Замостянській. Демонтаж розпочнеться з 15 серпня і триватиме до 1 вересня. У планах адмінстрації ринку спорудити на цьому місці торгово-розважальний центр.

фото: Дмитро Бевза

фото: Дмитро Бевза

cIZQsEq38eA

Обурені продавці ринку написали петицію до міської ради, а також прийшли безпосередньо під стіни міської ради просити підтримки, адже, з їх слів, людям не надають альтернативи, а лише ставлять перед фактом. Підприємці ж просять принаймні відстрочити ліквідацію ринку, аби встигнути знайти нові місця.

У відповідь, заступник директора департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Людмила Перова зазначає, що торгівців попередили про “виселення” ще минулого року, пише vlasno.info.

“Думаю, що вихід знайдеться, ми будемо спільно його шукати, у нас є багато ринків для торгівлі, Можливо, ще вдасться вмовити власників лишити ринок до зими!”, – цитує чиновника видання.

Однак, до зими на Замостянській уже планують розгорнути будівництво.

— Це вимога часу, не можна ж постійно жити в “кам’яному віці”, — говорить директор ринку “Світанок” Василь Откидач. — Зараз дедалі більше торгівля переходить у магазини, ринкова торгівля набуває оптового характеру. В новому торговому центрі перший поверх займатимуть товари промислової групи, а на другому буде ігрова зона для дітей. На Замості й Тяжилові практично немає таких закладів, тож батьки мусять возити дітей на Вишеньку та в центр. Я вже витратив близько двохсот тисяч доларів на благоустрій вулиці, щоб мені дали дозвіл на будівництво, зробив усі документи, не можна більше чекати, адже понесемо збитки, — передає слова директора vlasno.info.

Адміністрацыя ринку і раніше не приховувала планів про будівництво, у мережі уже впродовж кількох років можна було зустріти зображення ймовірного вигляду ТРЦ на Замостянській, який планують здати уже наступного року.

Sm4NXQkgzdQ V2p7EnQUxvs (1) ZXlIOqkVWgA

 

 

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]