DSC_0327
На Соборній буде нова парковка. Пішоходам доведеться посунутись
24 Червня | Дорожня інфраструктура, Новини

На Соборній біля поштамту облаштують паркову для автомобілів. Роботи тривають уже кілька днів.

DSC_0328

Як пояснив мер Вінниці Сергій Моргунов, створенням цієї парковки спробують покращити транспортну ситуацію у центрі міста.

– Ми всі бачимо, яка напружена ситуація із місцями для парковки в центрі міста. Тому ми намагаємося шукати варіанти, розширювати можливості, аби парковка не ставала стихійною. Де можливо – розширюємо дорогу, облаштовуємо «кишеньки», – цитує міського голову ВінницяОК.

DSC_0327

Утім, поява нової парковки викликала дискусію. З одного боку, необхідність у паркувальних місцях у центрі міста справді є, тож впорядковані місця усе ж краще за хаотичну парковку. Крім того, що ширина тротуару у даному місці це довзоляє.

Та з іншого боку, частині вінничан не подобається сама ідея жертвувати частиною тротуару заради автомобілів, замість того, щоб, навпаки, зменшити кількість авто в історичній частині Вінниці. Окрім того, появу парковки пов’язують із новим торгівельним центром, появу якого жителі міста загалом сприйняли негативно.

DSC_0329

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]