123-112
У Вінниці з понеділка запровадять новий автобусний маршрут
20 Травня | Дорожня інфраструктура, Новини

З 23 травня два нових автобуси курсуватимуть за новим маршрутом «Меморіал Визволення – Аграрний університет». Пізніше на нього планується пустити ще дві одиниці громадського транспорту. Також з понеділка буде подовжено рух трьох маршрутних таксі для покращення сполучення з приєднаними до міста територіями. Це маршрутки 16 А, 18 А та 11 Б.

Протяжність нового маршруту складатиме 15 кілометрів. Спочатку по ньому курсуватиме два нових автобуси, пізніше – додадуть ще два. Маршрут проходитиме по вулицях Київській – Чорновола – Магістратській (колишня Першотравнева) – Хмельницьке шосе – Барське шосе – вулиця Келецька – проспект Юності – вулиця Пирогова – Гніванське шосе – Аграрний університет. На ньому курсуватимуть нові автобуси, які пристосовані для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Їх закуплено місяць тому за кошти бюджету міста.

новий-маршрут

Фактично, цим маршрутом спробують “убити двох зайців”, задовольнивши неодноразові прохання вінничан  у маршруті з Київської до Західного автовокзалу, а також забезпечивши доступ з Гніванського шосе до того ж автовокзалу.

«Також з понеділка буде змінено схему руху трьох маршрутних таксі: №№ 16А, 18А, 11Б. Їх маршрути будуть подовжені на приєднані території. Так, маршрутка №16А «Меморіал Визволення – Барське шосе» курсуватиме до дачного масиву «Садове». Маршрутне таксі №18А «Західний автовокзал – село Пирогово» від с. Пирогово по об’їзній дорозі буде продовжено до Аграрного університету. А маршрутка № 11Б «Корея – село Пирогово» курсуватиме через об’їзну дорогу до Барського шосе», – розповідає начальник відділу транспорту департаменту енергетики, транспорту і зв’язку міської ради Сергій Бузниковатий.

За інформацією прес-служби ВМР

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]