13
Тра
19:30
У центрі Вінниці “припаркувався” історичний трактор-пам’ятник
DSC_0489_1

У центрі Вінниці з’явилась ще одна цікавинка – історичний трактор-пам’ятник, що “припаркувався” у дворі готелю “Франція” на вулиці Соборній.

Як розповів вінницький історик Олександр Федоришен, це – трактор У-2 або ВТЗ «Універсал», прототипом якого був американський F-20 McCormick-Deering Farmall. В СРСР його виготовляли впродовж 1934 – 1955 років. Свого часу екземпляр вірою і правдою служив колгоспникам села Бірків Літинського району Вінницької області.

“Поряд з цією натхненою металевою звірюкою – “нєунивающій і мужествєнний Командор”! Ну, або просто водій Смайлик «wink». В суботу 14 травня, на День Європи, вже можна приходити, сідати на тракторця і голосно бібікати, крутячи кермо”, – написав Олександр Федоришен на сторінці у Фейсбук.

Варто відзначити, що трактор цей у Вінниці уже давно. Впродовж кількох років він приваблював відвідувачів одного з кафе на вулиці Станіславського.

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]