Рисунок14
Яким бути парку “Хімік”? Вінничанам пропонують сказати свою думку
18 Лютого | Благоустрій, Місто

Вінничани можуть висловити свою думку щодо майбутнього парку “Хімік” безпосередньо перед місцевою владою. Міська рада оголосила громадські обговорення детального плану території кварталу обмеженого вулицями Некрасова, Фрунзе, Кірова, Червоних курсантів.

Жителям міста пропонують обговорити два варіанти подальшого розвитку нині занедбаного парку. За обома варіантами відновлення парку передбачає створення тут рекреаційної зони, однак, у другому варіанті передбачене також будівництво на згаданій території релігійної споруди.

Рисунок1

Рисунок2

Саме можлива поява церкви на території парку стала приводом для суперечок щодо доцільності будівництва ще одного храму. Частина вінничана висловлюється категорично проти будівницта, тим паче у парку, аргументуючи це тим, що церков у Вінниці уже більше, аніж вдосталь.

За спорудження церкви виступили релігійна громада Святих князів Острозьких і місцева організація УНА-УНСО, які хочуть тут побудувати храм УПЦ Київського патріархату за прикладом козацької церкви, подібної знаменитій церкві у Суботові, зображення якої розміщено на 5-гривневій купюрі.

Пізніше, після того як проти будівництва храму була подана петиція до міської ради, лідер місцевої організації УНА-УНСО Сергій Чумак піддав жару дискусії, звинувативши противників “у ватності” та протидії розбудови Української церкви.

Врешті решт, міська влада відреагувала на громадський запит, пообіцявши загальнодоступне громадське обговорення майбутного проекту щодо парку.

Детальний план території

З матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитися в департаменті архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради за адресою: м.Вінниця, вул. Пушкіна, 38, тел. 35-01-51; 35-01-52.

Пропозиції та зауваження з даного питання просять надсилати до департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-59, 59-51-55.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]