Ініціативні вінничани облаштовують набережну Південного Бугу: смітники вже є, а скоро будуть і лавочки
26.05.2015 | Благоустрій, Новини | 1,104 переглядів
ff

У Вінниці ініціативні мешканці узялись за облаштування набережної Південного Бугу. Віднедавна тут з’явилось 13 смітників, які встановили активісти громадської ініціативи «Ти – Місто».

Урни встановили на ділянці від центрального мосту до півострова «Бригантина». Саме тут впродовж уже двох місяців щосуботи тривають прибирання, під час яких, окрім збору побутових відходів, проводилась очистка доріжки та бетонних плит від багнюки та порослі. Метою акції є повернення вінничанам набережної і тим самим показати, що комфортність міста залежить в тому числі й від активності його мешканців.

9zbmGRny49U

 

Фото0175

 

Фото0177

 

Фото0178

 

Фото0181

 

– Розпочавши прибирання, ми виявили цілу низку проблем на цій ділянці набережної. Купи сміття уздовж берега тут виникали, в тому числі, й через нестачу урн – уздовж кілометра була усього лиш одна, й та зламана, – розповідає один з активістів Антон. – Тому ми паралельно проводили збір коштів, аби придбати необхідну кількість смітників. На набережній стояла скринька для збору коштів, за допомоги благодійного фонду “Подільська громада” відкрили рахунок.

За увесь період акції вдалося зібрати 4,5 тисячі гривень з особистих внесків активістів та небайдужих вінничан. Половину з цієї суми витратили на смітники. Але на цьому акцію зупиняти не збираються.

– В подальшому будемо встановлювати лавочки і клумби. Скільки – залежатиме від нашого скромного бюджету. Збір коштів продовжуємо далі, – розповідає ще один активіст «Ти – Місто» Андрій. – Почнемо на ділянці від центрального моста до церкви. Сподіваємось, вдасться зробити більш-менш пристойно.

Так виглядала набережна до початку прибирання:

DSC_0017

 

DSC_0218

 

А так – після:

Фото0169

 

Фото0171

 

Фото0172

 

Прибрана частина набережної уже приваблює до себе чимало відпочиваючих. На жаль, не завжди люди з повагою ставляться до праці інших, тож, навіть, з появою смітників, інколи можна побачити і таке:

Фото0190

 

Зазвичай, у прибиранні приймають участь невелика кількість людей, тому очищення набережної просувається не так швидко, як хотілося б. Однак, ініціатори додають – вінничани усе ж таки поступово долучаються до акції, дехто виходить прибирати окремо.

Ініціатива небайдужих до рідного міста людей дозволила привернути до набережної увагу і комунальних служб. Як розповіли активісти, комунальники також приймають участь, а в департаменті благоустрою міськради пообіцяли докупити смітники та вирішити одну з головних проблем – ремонт освітлення на набережній, яке не працювало вже багато років.

Ознайомитись детальніше з громадською ініцітивою можна на сторінках у соцсережах ВКонтакте та Фейсбук, а також на сайті ініціативної групи.

ІНШІ НОВИНИ
DSC_0040_1
Поляки за 200 мільйонів гривень перетворять колишній СКА на сучасний спорткомплекс
_original
У вересні з Вінниці можна буде полетіти в Ізраїль (Розклад авіарейсів)
708-016
На зупинках нової трамвайної колії по Барському шосе тепер є де сховатись від дощу
7059 400
На в’їзді у Вінницю тепер зустрічатиме квітковий “ретроавтомобіль”
995978_900
Полетить – не полетить? Керівництво аеропорту каже про появу рейсів з Вінниці у Стамбул, Тель-Авів і Варшаву
1 (8)
Десять найзнаменитіших фонтанів світу
DSC_0222_1
Вінницькі історики назвали вулиці, які будуть перейменовані
main
У Вінниці почали розширення вулиці Київської
іаіаіаі
Вінничани можуть проголосувати за кращі проекти мурал-арту, якими прикрасять будівлі міста
123445
Зруйнований тротуар на проспекті Коцюбинського відремонтували
VPDT_qbEWB0
Частину вулиці Першотравневої назвуть іменем мера Оводова. Всього на перейменування 133 вулиці
DSC_1133_1
Бажаний і непотрібний: Розкішний палац Меринга на Вінниччині, що називають копією Маріїнського, розвалюється в очікуванні на реставрацію
1
Єдину у Вінниці відокремлену велодоріжку першими випробовують… мами з колясками
11
Де навчались вінничани сто років тому
1
У Вінниці почали капремонт вулиці Карла Маркса. На Морозова і Громова – завершують
2 Comments

Написати коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]
Яндекс.Метрика
Яндекс цитування