3
Гру
15:36
У Вінниці для театру ляльок зводять нову триповерхову будівлю
DSC_0701_1
DSC_0701_1
У Вінниці для театру ляльок зводять нову триповерхову будівлю

Вінницький театр ляльок з нетерпінням очікує на новосілля. Впродовж двох десятків років колектив театру намагався достукатися у всі інстанції і ось нарешті справа зрушила з мертвої точки. На розі вулиць 40-річчя та Костянтиновича уже споруджують будівлю, яка стане новою домівкою театру.

DSC_0699_1

 Сьогодні ми – єдиний театр ляльок в Україні, який не має власного приміщення, – розповідає директор театру, заслужений працівник культури України Михайло Байдюк. – Працюємо у тісному приміщенні на Льва Толстого, яке орендуємо з 1993 року. Коли в’їхали туди, там був склад. Ми привели його до ладу, але місця для повноцінної роботи дуже не вистачає. Нарешті, за сприяння колишнього міського голови Володимира Гройсмана, знайшовся інвестор, завдяки якому театр матиме власне приміщення – вінницька філія компанії «Наша Ряба». Театр розміститься на трьох поверхах, де будуть усі умови для роботи: 9 акторських кімнат з душовими (зараз маємо тільки дві кімнати), глядацька зала на 150 місць з можливістю розширення до 170-ти.

Приміщення театру на Льва Толстого

Приміщення театру на Льва Толстого

Нині будівництво нової споруди, що зазначена як «Центр розвитку дитини», у розпалі. Уже завершено цокольний поверх. За словами Михайла Байдюка, у планах завершити будівництво наприкінці 2015 року, після чого почнуться внутрішні роботи, монтаж необхідного для театру обладнання.

DSC_0704_1

DSC_0701_1

“Якщо все вдасться, як запланували, на вулицю 40-річчя театр переїде у 2016 році”, – сподівається директор.

Вінницький обласний академічний театр ляльок виник у 30-ті роки минулого століття на базі міського палацу піонерів. 10 жовтня 1938 р. відбулась перша вистава молодого колективу – “Чарівні жорна”, за п’єсою письменника – земляка О. Кундзича. Ця дата і вважається днем народження театру. На сьогодні вінницький театр ляльок – визнаний одним з кращих в Україні та за кордоном, є дипломантом та лауреатом багатьох міжнародних  фестивалів та конкурсів, засновник та організатор Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Подільська лялька», який вперше відбувся у 1999 році.

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]