20
Лис
04:43
Німецькі архітектори показали, як надати нове життя старим будинкам
schlump01

Радянська епоха, на жаль, залишила по собі небагато цікавого архітектурного надбання. Особливо у період застою і пізнього СРСР з його, м’яко кажучи, не надто креативним підходом у будівництві. Нудні, часто штамповані під копірку фасади зависли тягарем для зовнішнього вигляду міст – знести шкода, але й залишати їх у тому вигляді ну ніяк не хочеться.

Своїм досвідом перед українськими архітекторами можуть похизуватися їхні німецькі колеги. У Гамбурзі, який хоч і не був на території колишнього соцтабору, знайшлась будівля, фасад якої досить подібний до типової радянської архітектури – старий офісний будинок, збудований ще у 50-х роках минулого століття.

schlump11

Не змінюючи конструкцію фасаду, архітектори запропонували обтягнути його новою «шкірою». Фактично, завдяки незначним змінам і за помірних витрат вдалося добитися не просто освіження фасаду, а отримати з понурого конструктивістського будинку цікаву футуристичну споруду. Після реконструкції, що також торкнулася й інтер’єрів, тут розмістився університет.

schlump03

[nggallery id=17]

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]