15
Лип
21:35
Десять найзнаменитіших фонтанів світу
Десять найзнаменитіших фонтанів світу

Фонтани завжди привертають до себе увагу, і, найчастіше, саме завдяки приголомшливому та унікальному дизайну. Їх форма, розмір і матеріал можуть бути різні, але вони, без сумніву, здатні прикрасити будь-який куточок саду, площі або парку. Портал novate склав рейтинг десяти найзнаменитіших фонтанів світу. Можливо, рейтинг комусь здасться суб’єктивним, однак, переглянути усе ж варто.

1. Фонтан Bellagio, Лас-Вегас, США

fountain-show-@-bellagio-las-vegas-timparkinson491-ll

«Bellagio» – це великий фонтан, який розташований на рукотворному озері перед однойменною готелем. Його особливістю є великі хореографічні вистави води, світла і музики, які проходять кожні 30 хвилин вдень і ввечері і кожні 15 хвилин з 20.00 до опівночі. Милуватися фонтаном може кожен, його добре видно з вулиці. Художні шоу, засновані на грі світла й води, проходять під музичний супровід всесвітньо відомих творів, наприклад, Time To Say Goodbye “,” Your Song “,” Viva Las Vegas “,” Luck Be a Lady “, and” My Heart Will Go On “.

2. Фонтан Trevi, Рим, Італія

Aerial view - Trevi Fountain

Aerial view – Trevi Fountain

«Trevi», або Fontana di Trevi, який знаходиться в одному з районів Рима, Треві, є одним з найвідоміших музичних фонтанів у світі. Його висота 26,3 м і ширина 49,15 метра. Це найбільший фонтан у стилі бароко в місті.

3. Магічний фонтан Монжуїка, Барселона, Іспанія

68654677

Фонтан розташований в районі гори Монжуїк, в передмісті Барселони. Його побудували в 1929 році для проведення Міжнародної виставки в столиці. У той час він міг демонструвати тільки світлове шоу. У 1980-х роках його оснастили спеціальним обладнанням, яке дозволяло супроводжувати світлове шоу музикою, і до часу проведення літньої Олімпіади 1992 фонтан постав перед глядачами у всій своїй красі.

4. Фонтан Процвітання, Сінгапур

Fountain-of-Wealth

Фонтан Процвітання розташований у найбільшому торговому центрі Сінгапуру, Сантек Сіті. За даними Книги рекордів Гіннеса, це найбільший у світі фонтан. Вдень він кілька разів відключається, залишається тільки невеликий фонтан в центрі композиції, і у перехожих є можливість ходити по ньому і збирати монети на щастя. Увечері з 20.00 до 21.00 можна насолоджуватися лазерним шоу, яке в супроводі живої музики, світла і води дивує глядачів.

5. Фонтан Дружби народів, Москва, РФ

93e15cae29864cb6b1adf2bd4795352d

Фонтан є центральним експонатом всесвітньо відомої виставки народного господарства ВДНГ. Він доповнений 16 позолоченими статуями, які свого часу символізували 16 республік СРСР. Фонтан має унікальну кольорову нічну підсвітку, яка за одну годину змінюється шістнадцять разів.

6. Фонтан di Tivoli, Тіволі, Італія

1324410724_001

Фонтан, відомий під назвою dell’Ovato, розташований на віллі d’Este в Тіволі. Вода каскадами красиво спускається з резервуара овальної форми в басейн. Вся вілла була занесена до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Фонтан і дивовижної краси краєвиди вважаються пам’яткою номер один серед іноземних туристів і італійців, які намагаються провести тут вихідні.

7. Фонтан короля Фада, Джидда, Саудівська Аравія

Photo by: Abdulhameed Shamandour Location: Jeddah, Saudi Arabia

Photo by: Abdulhameed Shamandour
Location: Jeddah, Saudi Arabia

Фонтан, відомий під назвою «Фонтан Джидди», є найвищим у світі серед фонтанів такого типу. Завдяки своїй струмені, яка досягає 312 м у висоту, його видно з усіх куточків острова Джидда, де він розташований. Фонтан працює не на прісній, як більшість споруд, а на солоній воді Червоного моря. Щовечора фонтан освітлюють понад 500 прожекторів.

8. Фонтан Арчибальда, Сідней, Австралія

PzApSMW6Bx0

Відомий під назвою Меморіальний фонтан Дж.Ф. Арчібальда він вважається найкрасивішим міським фонтаном Австралії. Його відкрили у 1932 році на честь приєднання Австралії та Франції до участі у Першій світовій війні. Автор фонтану, натхнений античними героями Грецької і Римської літератури, в основу композиції вибрав виконану в бронзі статую Аполлона, яка стоїть в оточенні інших героїв і міфічних тварин.

9. Фонтан Самсона в Петергофі, Санкт Петербург, РФ

petergof

Петергоф – це група палаців і садів, побудованих за наказом царя Петра Першого у 1710 році. Його ще називають «Російським Версалем». На території палацу знаходиться безліч фонтанів, а найвідоміший з них – Фонтан Самсона, побудований у 1730-х роках. У центрі композиції знаходиться позолочена статуя Самсона, який розриває пащу леву.

10. Фонтан Сваровські, Інсбрук, Австрія

muzey_svarovski_okolo_insbruka_avstriya

Фонтан Сваровські виконаний у формі величезної, покритої склом голови, з рота якої виходить потік води. Він є центральною фігурою музею кристалів під назвою «Планета Кристалів». Музей належить компанії Сваровскі, тут виставляють експонати з кристалів і дорогоцінну продукцію фірми, яка продається в усьому світі.

P.S. Варто відзначити, що в рейтингу йдеться саме про найвідоміші фонтани світу. Що ж до ефектності, у світовому рейтингу за цим кретерієм, припускаємо, цілком міг би опинитися й вінницький фонтан “Рошен” smile

Введіть свою електронну адресу:

Місто
Інфраструктура
Будівництво і архітектура
Історія міста
Новини області
Подорожі
Україна
Світ
Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті дозволяється за умови посилання на urban.vn.ua. Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту за умови гіперпосилання на urban.vn.ua.
Порушення вищевказаних умов є порушенням захищених законом прав інтелектуальної власності та прав на інформацію.
Контакт: [email protected]